Pagina's

dinsdag 13 februari 2018

Kip kerrie taart

Laatst zag ik een recept voor een taart met kip en prei en toen dacht ik: dit lijkt mij veel lekkerder met kip kerrie erin. En dus kwam ik zo op deze heerlijke kip kerrie taart!




Nodig (1 taart: zeker 4 personen)
- Bladerdeeg, 8 vellen
- Magere kwark, 4 el
- Eieren, 4 stuks
- Prei, 1 stuk
- Rode ui, 1 stuk
- Ananas (uit blik), 3 ringen
- Kippendij, 500 gram
- Parmezaanse kaas, 3 el
- Kerrie, 6 el
- Peper, zout en boter (voor het invetten van de quichevorm)

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi de vellen bladerdeeg. Snijd de kippendijen in blokjes, de prei in ringen en hak de rode ui fijn. Snijd de ananas in blokjes. Kluts 3 eieren door elkaar en meng met de magere kwark en de Parmezaanse kaas. Bewaar 1 ei om alleen het eidooier uit te halen (voor de bovenkant van de taart). 

2. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en rul de ui. Voeg vervolgens de prei toe en bak 5 minuten op laag vuur. Voeg daarna de kip toe en bak op middelhoog vuur tot de kip goudbruin van kleur is. Voeg daarna peper en zout toe en 3 eetlepel kerrie en laat even kort afkoelen.

3. Vet de quichevorm in met boter en bedek met bladerdeeg. Meng het kip/prei mengsel met de kwark en ei en verdeel over het bladerdeeg. Vouw de randen waar mogelijk dicht en pak de taart in met de overige vellen bladerdeeg. 

4. Smeer het eigeel over de bovenkant, voor een mooie goudbruine kleur. Plaats 50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Mocht de bovenkant te snel donker / zwart worden, leg er dan aluminiumfolie overheen. Bij ons was dat niet nodig :-) 




1 opmerking:

  1. Wij houden thuis erg van hartige taarten en kip, een mooi weekend klusje.

    BeantwoordenVerwijderen