Pagina's

vrijdag 16 februari 2018

Saffraanrisotto met gamba's

Wat een goede verjaardagscadeaus: saffraan uit Iran en saffraanrisotto van de Dille & Kamille. Genoeg reden om saffraanrisotto te maken dus!



Nodig (2 personen):
- Saffraanrisotto, 150 gr
- Gamba's, 10 stuks
- Prei, 1 stuk
- Rode ui, 1 stuk
- Knoflook, 1 teen
- Cherrytomaten, 6 stuks
- Peterselie, 1 takje
- Limoensap, 1 el
- Bouillonblokje groente, 1 stuk
- Saffraan, 1 tl
- Witte wijn, 2 scheuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de prei, haal de boven en onderkant eraf en snijd fijn. Pel en snipper de ui en leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Pel en snipper de knoflookteen en hak de peterselie fijn. 

2. Ontdooi de gamba's indien nodig. Leg de saffraan in een klein schaaltje en giet er één scheut wijn bij. Laat dit 10 minuten intrekken, tot de wijn een mooie diepgele kleur krijgt. Zet ondertussen een pan water op het vuur (ongeveer 1 liter) tot het kookt en voeg dan het bouillonblokje toe. 

3. Verhit een scheut olijfolie in een goede risottopan en bak de ui op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflookteen toe en de prei en bak op laag vuur 5 minuten mee. Voeg dan de risotto toe, roer alles goed door elkaar en voeg de overige scheut wijn toe. Als dat opgenomen is, voeg dan de wijn met saffraan toe. Roer goed door elkaar en wacht tot al het vocht opgenomen is en giet er dan een soeplepel bouillon bij. Herhaal dit ongeveer 18 minuten, tot de risotto beetgaar is. 

4. Plaats de cherrytomaten 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan, voeg de halve teen knoflook toe en wok de gamba's op hoog vuur in 5 minuten gaar. Voeg vervolgens het limoensap toe en zet het vuur uit.

5. Als de risotto beet gaar is, haal hem dan van het vuur af en laat even rusten. Verdeel de risotto over de borden en serveer met de cherrytomaten, gamba's en peterselie. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten