Pagina's

maandag 19 februari 2018

Caesarsalade met krokante kip, citroenmayonaise en gepocheerd ei

Een goede caesarsalade is altijd lekker! Zeker met krokante kip, een eitje, croutons en een lekkere sladressing!


Nodig (4 personen)
- Kippendijen, 600 gr
- Pita broodjes, 2 stuks
- Romeinse sla, 1 krop
- Cherrytomaten, 120 gr
- Ei, 5 stuks
- Parmezaanse kaas, handvol
- Bloem, 6 el
- Mayonaise yofresh, 4 el
- Limoensap, 1 el
- Azijn, 1 el

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pita broodjes in kleine blokjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Plaats 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Mix ondertussen de mayonaise met het limoensap.

2. Breng een pan met water aan de kook en voeg een scheut azijn toe. Snijd de sla in grove stukken, halveer de cherrytomaten en snijd de kippendijen in blokjes. Klop 1 ei in een schaaltje los en verdeel de bloem over een ander schaaltje. Dompel de kippenblokjes stuk voor stuk onder in ei en daarna in het bloem, zodat je ze straks lekker krokant kunt bakken. 

3. Meng de sla met de cherrytomaten, Parmezaanse kaas en croutons (als ze klaar zijn) in een saladeschaal. Breng op smaak met peper en zout.

4. Verhit een flinke scheut maïsolie in een wokpan (of andere olie) en voeg de kippendijen toe. Bak ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur, tot ze goudbruin van kleur zijn en van binnen gaar zijn (check dit even door de kip door midden te snijden). 

5. Breek voorzichtig één ei in een kommetje. Als het water kookt, roer er dan goed doorheen zodat er een draaikolk ontstaat. Laat het eitje voorzichtig in deze draaikolk vallen, je kunt hem eventueel opvangen met een kleine juslepel zodat het ei eventjes bij elkaar blijft. Laat 1 minuut koken en leg hem dan in een apart schaaltje. Herhaal dit voor alle 4 de eieren. 

6. Serveer de kippendijen op de salade en de gepocheerde eitjes daarbovenop. Serveer de citroenmayonaise apart, zodat iedereen dit naar smaak kan toevoegen. De gepocheerde eitjes zorgen namelijk ook al voor een klein beetje 'saus'. Enjoy!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten