Pagina's

zondag 23 april 2017

Kabeljauw tartaar met avocado, mango en granaatappel

Dit tartaartje maakten Teske en ik laatst samen voor ons perfecte 3-gangen diner. Het was zoo lekker! Super fris, het ziet er culy uit en is echt perfect. 



Nodig (3 personen):
- Avocado, 2 stuks (kleintjes
- Kabeljauwfilet, 150 gr (van de visboer)

- Limoen, 1 stuk
- Rode ui, 1 halve
- Bosui, 2 stuks
- Mango, halve
- Granaatappel, pitjes van halve granaatappel
- Radijsjes, 2 stuks
- Kwark, 2 el
- Serranoham, 2 plakken
- Peper & Zout

1. Snijd de kabeljauw in kleine blokjes en leg in een schaal. Pers het limoensap uit over de kabeljauw en breng op smaak met flink wat peper en zout. Meng de kabeljauw goed met het limoensap en laat het minstens 15 minuten gaar worden door het zuur van de limoen. Bak de serranoham in een pan zonder olie ongeveer 8 minuten en laat dan rusten, zodat het krokant wordt.

2. Snijd de radijsjes in kleine schijfjes, de mango in kleine blokjes en ontpit de granaatappel. Hak de rode ui en de bosui fijn. Snijd (vlak voordat je de borden gaat opmaken) de avocado ook in kleine blokjes en breng op smaak met peper en zout.

3. Meng de kabeljauw in een grote schaal met de mango, 2/3e van de granaatappelpitjes, de rode ui, bosui en de kwark. Breng op smaak met een klein beetje peper en zout en zet apart.

4. Gebruik voor het opmaken een hulpmiddel om je tartaar mooi rond te houden. Wij hebben er een speciale keuken gadget voor, maar je kan ook een open cirkel uit een spafles snijden bijvoorbeeld (snap je het nog?). Verdeel de avocado over het bord en druk lichtjes aan. Verdeel de kabeljauw hier bovenop. Garneer met nog wat overgebleven granaatappelpitjes en verdeel vervolgens de radijsjes over de tartaar. Het is het mooiste als je ze rechtop zet! Verkruimel als laatste de ham over de tartaar, voor een lekkere zoute bite!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten