Pagina's

dinsdag 18 april 2017

Groene aspergequiche met ham en feta

Het asperge seizoen is weer begonnen! En ook al eten wij natuurlijk traditioneel de witte asperges met ei en ham, we vonden het ook wel leuk om eens een ander recept met jullie te delen. Deze quiche is erg verrassend van smaak en serveert leuk :-) 


Nodig (1 quiche):
- Groene aspergetips, 100 gr
- Cherrytomaten, 125 gr
- Eieren, 3 stuks
- Yoghurt, 3 el
- Creme fraiche, 125 gr
- Bladerdeeg, 5 a 6 vellen (afhankelijk van de grootte van de schaal)
- Feta, 75 gr
- Ham, 50 gr (Yorkham)

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de aspergetips af en halveer de cherrytomaten. Snijd de ham in kleine blokjes en ontdooi de bladerdeegvellen.

2. Klop de eieren los in een kom. Verkruimel vervolgens de feta boven de eieren en mix goed door elkaar in een blender (of met een garde). Het mag nog best klonterig zijn, maar niet te. Voeg daarna de yoghurt en creme fraiche toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de ham toe aan het mengsel. 

3. Vet de ovenschaal in met een beetje boter. Verdeel de bladerdeeg over de ovenschaal en prik met een vork kleine gaatjes in de vellen, zodat het vocht wat beter kan ontsnappen. Verdeel het eier/ham mengsel over de schaal. Verdeel daaroverheen de groene aspergetips en de cherrytomaten en plaats ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven. Leg daarna een velletje aluminiumfolie over de quiche (of in ieder geval: zodra de quiche goudbruin van kleur is) en gaar hem nog 15 tot 20 minuten door. Dit is nodig zodat de buitenkant niet zwart wordt, maar de binnenkant wel gaar! Snijd hem daarna in 8 gelijke stukken en verdeel over de bordjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten