Pagina's

maandag 3 april 2017

Risotto met broccoli, feta en zongedroogde tomaat

Het is weer tijd voor een risotto! En deze keer eentje die mama vroeger altijd maakte, met broccoli, kip, zongedroogde tomaat en feta. Voor meatfree monday maakte wij hem zonder kip, maar met pijnboompitjes!



Nodig (4 pers):
- Risotto, 300 gr
- Zongedroogde tomaat, 12 stuks
- Feta, 100 gr
- Broccoli, 1 stuk
- Pijnboompitten, 30 gr
- Bouillonblokje, 2 stuks
- Rode ui,1  stuk
- Knoflook, 1 teen
- Rucola, 75 gr
- Balsamicostroop, 1 el
- Parmezaanse kaas, 40 gr

1. Zet een pan kokend water op het vuur en maak hier in de bouillon klaar. Pel en snipper de ui en knoflookteen. Voeg een scheut olijfolie toe aan een hoge koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de rijstkorrels toe en bak mee tot deze glazig zijn. 

2.  Voeg vervolgens een scheut bouillon toe en wacht tot het helemaal ingekookt is. Blijf goed roeren! Herhaal dit zo'n 15/20 minuten. Goed blijven roeren en proeven, tot de risotto gaar is. Hij mag nog een lichte bite hebben. Zet ondertussen nog een pan met heet water op het vuur en breng dit aan de kook.

3. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten en feta in kleine blokjes. Snijd de broccoli in kleine stronkjes en kook deze ongeveer 6 minuten. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie goudbruin. 

4. Als de risotto beetgaar is, zet het vuur dan uit en voeg de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door elkaar en voeg vervolgens de broccoli, zongedroogde tomaat en feta toe. Verdeel de rucola over de borden en serveer de risotto met de pijnboompitjes erop! 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten