Pagina's

maandag 10 april 2017

Pompoensalade

Tijdens ons culinaire dinertje 'Wine and Dine' maakten Teske en ik een voorgerecht met pompoen. Een heel lekker, licht en gezond voorgerecht met een aparte smaak dankzij de dressing!
Nodig (4 pers):
- Butternutpompoen, halve
- Honing, 2 el
- Appelciderazijn, 4 tl
- Feta, 150 gr
- Muntblaadjes, 5 el
- Notenmix, handvol
- Rucola, 75 gr

1. Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Schraap de pitten uit de pompoen en schep ze op een bord. Snijd de pompoen in plakken van 2 cm dik en besprenkel met 1 el olijfolie. Rooster de pompoen 20 minuten en keer de plakken halverwege. Snijd de feta in blokjes en hak de blaadjes munt fijn.

2. Spoel de pompoenpitten en dep ze droog. Schep ze op het bakblik bij de pompoen en rooster 20 minuten mee, tot ze goudbruin zijn.

3. Maak ondertussen de dressing van honing, azijn en de rest van de olijfolie in een steelpannetje en laat opwarmen op een laag vuurtje. Schenk de helft van deze dressing over de pompoen en de andere helft over de rucola. 

4. Verdeel de rucola over de borden en serveer de pompoen plakken hierop. Verdeel de feta over de borden en besprenkel met de blaadjes munt, de notenmix en een beetje peper en zout. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten