Pagina's

donderdag 27 juli 2017

Heilbotfilet in tomatensaus

Mijn moeder maakte laatst deze heerlijke heilbotfilet (kan ook met tong) in tomatensaus. Een redelijk makkelijk recept, omdat je het van te voren kan voorbereiden, en erg lekker. Weer eens wat anders!


Nodig (4 pers)
- Heilbotfilet, 600 gr
- Tomaten, 1 kilo
- Gepelde tomaten, 1 blik
- Zwarte olijven, 1 blik
- Ui, 2 stuks
- Knoflook, 1 teen


1. Pel en snipper de uitjes fijn. Haal de pitten uit de tomaten en snijd in kleine blokjes. Giet de zwarte olijven af en verwarm de oven voor op 200 graden. 

2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui glazig in ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook nog 1 minuut toe, waarna je de gesneden tomaten toevoegt. Breng op smaak met peper en zout en laat zeker een kwartier op wat lager vuur pruttelen. Roer regelmatig.

3. Laat de heilbotfilet een beetje op kamertemperatuur komen en snijd in grove stukken (van ongeveer 75 gram). Voeg ondertussen het blik gepelde tomaten toe aan het tomaten-ui prutje. Warm op en roer goed door elkaar. 

4. Verdeel de tomatensaus over de ovenschaal en voeg de olijven toe. Leg de stukken vis er in en zorg dat ze goed bedekt zijn. Plaats de ovenschaal 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Mocht je de tomatensaus nou al eerder gemaakt hebben, warm hem dan even op, voordat je de stukken vis erin doet en hem in de oven doet

5. Haal de ovenschaal eruit en serveer er twee blaadjes basilicum op voor de kleur. Mijn moeder had ook nog mosseltjes gekookt en had die daarna ook toegevoegd aan de saus, heel lekker, maar als je het niet hebt is het ook geen gemis. Een leuk kleurrijk gerecht! Je kunt dit bijvoorbeeld serveren met aardappeltjes uit de oven en een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten