Pagina's

donderdag 6 juli 2017

Truffelrisotto met biefstukpuntjes en gepofte cherrytomaten

Dit recept heeft Klaartje a.k.a. risotto queen een keer voor mij gemaakt en was zo lekker, dat ik het laatst voor een dinertje zelf nagemaakt heb. Een super lekker en culinair gerecht voor een diner!




Nodig (4 pers):
- Risottorijst, 300 gr
- Biefstukpuntjes, 300 gr (of meer)
- Rucola, 75 gr
- Cherrytomaten, 12 stuks 
- Parmezaanse kaas, stuk van 160 gr en daar 40 gr vanaf raspen
- Sjalotje, 2 stuks
- Knoflook, 1 teen
- Sulpizio Tartufi Truffel-paddestoeltapenade, 1 potje (AH verkoopt dit)
- Witte wijn, 150 ml
- Bouillonblokje

1. Laat de biefstukpuntjes op kamertemperatuur komen, minstens een uur voor bereiding. Breng op smaak met peper en zout.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Besprenkel de cherrytomaten met zout en olijfolie en rasp de Parmezaanse kaas alvast (apart houden in een bakje). Pel de sjalotjes en snijd fijn. Pel de knoflook en hak in kleine stukjes. 

3. Zet een pan kokend water op het vuur en maak hier in de bouillon klaar. Doe in een andere hoge pan wat olijfolie en fruit hierin de ui ongeveer 5 minuten en voeg daarna de knoflook toe en bak kort mee (1 minuut). Voeg vervolgens de rijstkorrels toe en bak mee tot deze glazig zijn. Voeg dan de witte wijn toe en roer goed.Wanneer de witte wijn opgenomen is, voeg je een scheut bouillon toe. Roer weer goed tot de bouillon opgenomen is en voeg dan een nieuwe lepel toe. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten. 


4. Plaats de cherrytomaten 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Verhit een flinke klont boter in een braadpan, hoog vuur en echt goed warm laten worden. Bak vervolgens de biefstukpuntjes maximaal 3 minuten op hoog vuur, zodat ze lekker rood blijven van binnen. Leg een vel aluminiumfolie klaar en laat ze hierin rusten. 

5. Verdeel de rucola over de borden. Serveer de risotto bovenop de rucola, gevolgd door de biefstukpuntjes en de Parmezaanse kaas. Verdeel de gepofte cherrytomaten over de borden en je hebt een heerlijk gerechtje voorgeschoteld!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten