Pagina's

woensdag 19 juli 2017

Spaghetti met pompoensaus, gehaktballetjes en geitenkaas

Een heerlijk verrassende spaghetti, deze variant met pompoensaus, gehaktballetjes en geitenkaas. De combinatie van pompoen en geitenkaas is om te smullen!

Nodig (4 pers):
- (Glutenvrije) spaghetti, 350 gram
- Geitenkaas, 150 gram
- Pompoen, 1 hele flespompoen
- Spinazie, 200 gr
- Bouillonblokje, 1 stuk
- Ui, 1 stuk
- Knoflook

Voor de gehaktballen
- Paneermeel, handvol
- Provençaalse kruiden
- Peper & Zout
- Ei, 1 stuk - Gehakt, 500 gram
- Ketjap, 2 el
- Ketchup, 1 el

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen, breng op smaak met peper, zout en olijfolie en doe de twee helften 30 minuten in de oven tot je hem goed kan uitlepelen. Schil de pompoen en snijd in stukjes. Je kunt ook kant en klare pompoenblokjes kopen als je minder tijd hebt, dan hoef je ze alleen even 5 minuten te bakken. Pel en snijd ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes en zet een pan met water op het vuur. 

2. Doe het gehakt in een grote kom samen met het paneermeel, ei, peper, zout, ketjap en ketchup. Goed mengen en vervolgens kleine balletjes van draaien. Snijd ook de cherrytomaatjes alvast door de helft.

3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin het uitje en de knoflook ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de pompoen toe. Laat het nog 5 minuten samen bakken en voeg vervolgens een klein laagje water (ongeveer 50dl) en het bouillon blokje toe. Laat dit op het water staan, met de deksel eraf, tot het water opgenomen is. Roer goed door elkaar zodat het niet aankoekt.

4. Kook ondertussen de spaghetti in een ruime pan kokend water. Zet ook een koekenpan op het vuur, verhit een scheutje olijfolie of boter en bak hierin de gehaktballetjes gaar (beste is om even dicht te schroeien zodat ze mooi bruin zijn en dan een klein laagje water toe te voegen, zodat ze gaar stomen). 

5. Kijk of de pompoen zacht is geworden, door deze zacht fijn te stampen met een vork. Ontstaat er een soort van saus en is het water opgenomen, dan is hij klaar! Mocht de pompoen nog niet gaar zijn, voeg dan nog wat water toe en laat hem zonder deksel op het vuur staan. 

6. Leg op alle borden een beetje spinazie. Giet de spaghetti af en meng met de pompoensaus. Serveer met de gehaktballetjes en brokkel de geitenkaas er overheen en je hebt een heerlijke verrassende saus voor je spaghetti!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten