Pagina's

dinsdag 31 maart 2015

Pita pizza's

Laatst waren éindelijk de pita broodjes in de aanbieding en kon ik mijn lekkere mini pizza's maken voor de jongens van Koken met Aanbiedingen. Je kan de pizza's natuurlijk maken met wat jij lekker vindt, maar deze keer maakte ik ze met gerookte zalm en roomkaas & met spinazie, feta en zongedroogde tomaat. Het is ook heeeul lekker met tonijn en geraspte kaas en met tomaat, mozzarella en pesto!

Nodig (4 pers):
- Pitabroodjes, 6 stuks
- Gerookte zalm, 100 gr
- Rucola, 50 gr
- Roomkaas, 6 eetlepels
- Spinazie, 50 gr
- Feta, 50 gr
- Zongedroogde tomaat, 50 gr
- Tomatensaus, 6 eetlepels
- Dille, 2 eetlepels

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de pitabroodjes voorzichtig doormidden, zodat er twee mini pizzabodems ontstaan. Snijd de gerookte zalm en de feta in blokjes en de zongedroogde tomaten in repen. 

Besmeer 6 halve pita's met roomkaas en de andere 6 halve pita's met tomatensaus. Verdeel de gerookte zalm over de pita's met roomkaas en bestrooi met zout, peper en dille. Verdeel de spinazie, feta en zongedroogde tomaten over de pita's met tomatensaus en besprenkel met peper en een klein snufje zout. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de pita-pizza's over de plaat. Plaats ongeveer 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, totdat de pita's lichtbruin van kleur zijn. 

Haal de pita-pizza's uit de oven en verdeel de rucola over de pita's met de gerookte zalm. Verdeel de pizza's over de borden. Je kunt deze pizza's dus ook maken met een eetlepel tonijn uit blik, een kwart gesnipperde rode ui en een eetlepel geraspte kaas. Of nog een variant met drie plakken tomaat, drie plakken mozzarella en een kleine eetlepel pesto. Deze pizza's gaan ook 12 minuten in de oven en zijn ook jammie! En zo hebben jullie vast nog wel meer ideetjes (met geitenkaas, rauwe ham, gegrilde groente, carpaccio!?). Tips zijn altijd welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten