Pagina's

donderdag 2 juli 2015

Pastaschelpjes met basilicumolie, mozzarella, gepofte tomaten en meer lekkers

Via de Allerhande zag ik ooit een pasta met basilicumolie en die zag er erg lekker uit. Opeens kreeg ik hier zin in en gaf ik mijn eigen draai aan het recept! Het resultaat is een mega lekker pastamaaltje, wat er ook nog eens lekker en kleurrijk uitziet op het bord. Namaken dus!!

Nodig (4 pers):
- Pastaschelpjes, 300 gr
- Cherrytomaten, 200 gr
- Ui, 2 grote
- Pijnboompitten, 100 gr
- Basilicum, 30 gr
- Olijfolie, 6 eetlepels
- Knoflook, 1 teen
- Kappertjes, 50 gr
- Zwarte olijven, 200 gr (in plakken)
- Mozzarella, 125 gr

1. Breng een pan met water en zout aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de cherrytomaten en snijd de uien in halve ringen. Pel de knoflook en snijd in vier stukken. Haal de blaadjes van de basilicumplant / takken af en snijd de mozzarella in plakken.

2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de cherrytomaten en uien over een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper en zout en plaats 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

3. Voeg de basilicumblaadjes, de in vier gehakte knoflookteen en 10 gr kappertjes samen in een blender en mix alles fijn. Voeg vervolgens de olijfolie en peper toe en mix nog 1 minuut samen. Als het een te dikke pasta is, voeg dan nog wat olijfolie toe. Proef de basilicumolie en voeg evt nog meer peper of kappertjes toe.

4. Rooster de pijnboompitten in een klein steelpannetje op laag middelhoog vuur. Keer regelmatig om. 

5. Giet de pasta af en meng met de basilicumolie. Meng de pasta met de geroosterde pijnboompitten en zwarte olijven. Hak de overgebleven kappertjes fijn en meng ook met de pasta. 

6. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de tomaat en ui uit de oven en de plakken mozzarella. Met natuurlijk on top: wat peper en basilicumblaadjes om het af te maken! 

Buon appetito!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten