Pagina's

vrijdag 31 juli 2015

Amsterdam kookt!

Gisteren gingen wij samen met een vriendinnetje naar Amsterdam kookt. Een nieuw foodfestival op de NDSM- werf in Amsterdam noord. We gaan wel vaker naar foodfestivals en we vinden het altijd weer fantastisch dus ook hier hadden we mega veel zin in en dat bleek terecht! Het was gezellig, veel kraampjes en dus heel veel keuze, super leuke muziek en we vonden het heeeel jammer dat we om 23 uur al weg moesten omdat het dicht ging. Dus bij deze een verslagje van onze versnaperingen van gisteren.
Als eerst liepen we langs een kraampje met gepofte aardappels, waar we allebei dol op zijn, maar ons oog viel op de wrap met kip en avocado, waar we allebei nog doller op zijn. Als ergens avocado in zit moeten we het proberen dus ook hier. En het was mega lekker! Goed gevuld, simple but good!
Marieke werkt voor Jupiler, die hoofdsponsor was van dit foodfestival. Dus we moesten natuurlijk even een kijkje nemen bij het Jupiler meating point. Hier werden houten planken met een mixed grill verkocht, die moesten we natuurlijk ook even proeven. Met o.a. pulled pork, heerlijk malse kip, worst en meer lekkers. Met twee sausjes erbij en een Jupiler. Erg lekker mals vlees, gemaakt door stoere mannen in stoere schorten. De varkens die achter de BBQ hingen maakten het helemaal af!
Verder moesten we erg lang wachten op de oh zo populaire Old Amsterdam burger. Dus namen we als tussendoortje wat patatas bravas. Heel lekker, maar niet mega bijzonder. Goed om de wachttijd te overbruggen ;). Er stond zo'n lange rij voor de Old Amsterdam burger dat we maar liefst een uur hebben gewacht. Konden wel gewoon rondlopen dus het was niet zo erg, en toen we de burger eenmaal proefden was het al helemaal niet erg meer. Wat onwijs lekker was die! Wij zijn sowieso dol op old Amsterdam kaas, en twee plakken daarvan, op een burger, met bacon, en een heel goed broodje erbij. Kwijl! Echt heel lekker en het wachten meer dan waard.


Daarna het festival goed afgesloten in de Tent, waar 80's en 90's hitjes gedraaid werden, en laten wij nou net zo'n slechte muzieksmaak hebben dat wij daar dol op zijn. Dus nog even lekker voetjes van de vloer. Of nouja zo ver kwamen ze niet van de vloer na al dat eten maar was echt een vette afsluiter.

Kortom: Mega aanrader! normaal zijn foodfestivals vaak alleen food en een klein beetje muziek maar hier was de muziek ook echt vet. Veel optredens en de afsluiter in de tent was echt fantastisch. Zeker bezoeken dus, het is nog t/m zondag 2 augustus. Veel plezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten