Pagina's

woensdag 15 juli 2015

Salade met gamba's, avocado, bosui en pijnboompitten

Zoals jullie al konden zien hebben we in Frankrijk lekker veel vis gegeten! Op een van de warmste dagen aten we deze heerlijke lichte salade met gamba's met een Franse rosé erbij. Genieten!

Nodig (6 pers):

- Gamba's, ongeveer 50 stuks
- Salade, 1 grote krop
- Pijnboompitten, 100 gr
- Cherrytomaten, 150 gr
- Avocado, 2 stuks
- Knoflook, 4 tenen
- Olijfolie, 10 eetlepels
- Stokbrood, 1 stuk

Voor de sladressing

- Olijfolie, 6 eetlepels
- Balsamico, 2 eetlepels
- Maggi, 1 theelepel
- Honing, 1 theelepel
- Mosterd, 1 theelepel

1. Snijd de knoflooktenen fijn en halveer de cherrytomaten. Marineer de gamba's met de olijfolie en de fijngehakte knoflook, peper en zout. Snijd de avocado in repen en breng op smaak met peper en zout. Snijd de sla grof en snuid de bosui in kleine ringen.

2. Maak een dressing van de ingrediënten voor de saladedressing. 

3. Zet een kleine koekenpan op het vuur en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. 

4. Plaats een grote wokpan op het vuur en bak hierin de gamba's ongeveer 5 tot 7 minuten op middelhoog vuur. Schud regelmatig om. 

5. Meng de cherrytomaten, pijnboompitten, bosui en avocado met de salade. Verdeel de salade over de borden en besprenkel met de dressing. Serveer de salade met 3 gamba's per bord en serveer de overige gamba's in een grote schaal. Snijd het stokbrood in stukken en serveer ook op tafel, zodat je hiermee lekker kunt dippen in de knoflookolie waar de garnalen in gebakken zijn. 


Bon appétit! 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten