Pagina's

maandag 13 juli 2015

Vis op de barbecue

Afgelopen week waren wij een weekje met onze ouders naar Île d'Oléron, een eiland aan de westkust naar Frankrijk. We hebben genoten van de zon, het heerlijke zwembad, het strand voor de deur, gezeild op de Atlantische Oceaan en uiteraard gegeten, heel veel gegeten! En uiteraard deden wij dit niet alleen buiten de deur, maar hebben we een heleboel lekkernijen in de mooie keuken van het vakantiehuis gemaakt, waaronder deze Franse witvis genaamd 'maigre'. Een mega grote vis, goed voor 6 personen en gemaakt op een prachtige barbecue!

Nodig (6 pers):

- Witvis, 2 kilo (ombervis / dorade of andere witvis)
- Limoen, 1 stuk
- Tomaat, 1 stuk
- Ui, 1 stuk
- Knoflook, 3 tenen
- Olijfolie, 6 eetlepels
- Peper, 3 eetlepels
- Zout, 3 eetlepels
- Aluminiumfolie


1. Maak de barbecue aan en laat de kolen gedurende 30 minuten goed opwarmen. Snijd de ui, tomaat en limoen in ringen en de knoflooktenen in vieren.

2. Verwijder indien nodig met een mes de schubben van de vis (of niet, maar haal dan na afloop de huid van de vis). 

3. Smeer de vis in met olijfolie, zowel aan de binnen als aan de buitenkant. Leg de uienringen, tomatenringen en limoen in de binnenkant van de vis. Bestrooi de vis aan de binnen en buitenkant met zout en peper. Leg een aantal parten knoflookteen in de binnenkant van de vis en bewaar de rest voor bovenop de vis.

4. Leg een flink stuk aluminumfolie op het aanrecht en leg de vis hier bovenop. Vouw de randen om de vis heen en zorg dat de vis goed bedekt is met olijfolie. Bestrooi de vis met de overgebleven knoflooktenen en eventuele restanten tomaat, limoen en ui.


5. Pak de vis vervolgens goed in met aluminiumfolie en zorg dat de sappen er niet uit kunnen, zodat de vis gaar stoomt in het aluminiumpakket. Leg de vis gedurende 35 minuten op de barbecue, draai halverwege om. Je kunt deze vis in zijn geheel serveren op tafel, dat ziet er juist gaaf uit! Pas wel op schubben en graten. 

Tip: lekker om te serveren met een salade en / of krieltjes uit de oven!


Bon appétit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten