Pagina's

maandag 18 januari 2016

Bloemkoolsoep






Wij zijn dol op soep, vooral als het zelfgemaakt is. Ik had een restje bloemkool over en vond het zonde om weg te gooien, dus heb ik er soep van gemaakt. Heel simpel maar superlekker!

Nodig (4 pers):
- Bloemkool, 1 stuk
- Bouillonblokje, 1 stuk
- Ui, 1 stuk
- Knoflook, 2 stuks
- Aardappel, 1 grote of 2 kleinere

1. Snijd de bloemkool in roosjes, schil de aardappel en snijd de ui en koflook fijn. 

2. Zet een hoge pan op het vuur en fruit hierin de ui en knoflook, bak de bloemkool eventjes mee. Voeg vervolgens de aardappel en 1,5 liter water met een bouillonblokje toe.

3. Laat 20 minuten koken en pureer het geheel vervolgens met een staafmixer. Breng vervolgens op smaak met zout en peper en serveer eventueel met sneetje geroosterd brood. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten