Pagina's

maandag 4 januari 2016

Tomaten-linzensoep met gember en komijn

Een warm soepje tussen de middag is altijd lekker! Een tijd geleden at ik linzen-tomatensoep bij mijn tante en dat was zo lekker dat ik het vandaag probeerde na te maken. Een lekker gerecht voor een vegetarische maandag!


Nodig (2/3 pers):
- Blik gepelde tomaten, 400 gr
- Blik linzen, 400 gr
- Rood ui, 1 stuk
- Gember, stuk van 5 cm
- Komijnzaad, nootmuskaat, peper & zout
- Bouillonblokje, 1 stuk (groente)

1. Pel en snipper de rode ui. Haal de schil van de gember en snijd in fijne stukjes. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en breng een pan met 0,4L water aan de kook. 

2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en gember ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten uit blik toe en breng op smaak met komijnzaad (ongeveer 1 eetlepel), nootmuskaat (ongeveer 1 theelepel), peper en zout (naar smaak). Laat 5 minuten op middelhoog vuur staan en roer regelmatig in de pan.

3. Voeg vervolgens de linzen toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens ongeveer 0,4 liter water toe, totdat de linzen en tomaten net onder staan. Dan houd je namelijk een lekkere dikke soep. Als je liever een iets dunnere soep wil dan voeg je meer water toe. Verkruimel het bouillonblokje door de soep en roer nogmaals goed door elkaar. Laat ongeveer 20 minuten op het vuur staan.

4. Proef na 20 minuten en breng eventueel op smaak met wat kruiden of zout. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer tot een stevige soep. 

Tip: lekker met een geroosterde boterham met kipfilet en hutenkase! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten