Pagina's

dinsdag 12 januari 2016

Zoete aardappelpuree met biefstuk en geitenkaas


Laatst aten we een keer een zoete aardappel stampot met geitenkaas en tomaatjes, en dit gerecht is hier een beetje op geïnspireerd. De zoete aardappel die ik in de supermarkt kocht was op een of andere manier de kleur van normale aardappel ipv oranje. Ik vind dat oranje kleurtje altijd wel gezellig dus dat was jammer, maar deed niks af aan de smaak! Dit gerecht is ook heerlijk om vegetarisch te eten, gewoon het biefstukje weglaten.



Nodig (4 pers):

Biefstuk, 4 stuks
- Zoete aardappel, 
Geitenkaas, 100 gram
- Cherrytomaatjes, 250 gram
- Bimi, 300 gram
- Champignons, 250 gram


1. Zet een pan kokend water op en kook hierin de zoete aardappel gaar in 20 minuten. Snijd ondertussen de champignons in schijfjes, cherrytomaatjes door de helft en snijd van de bimi een stukje van het uiteinde af.

2. Bak de champignons en de bimi in een grote wok of koekenpan ongeveer 7 minuutjes. Bestrooi de biefstukjes ondertussen met peper en zout. 

3. Zet een pan op het vuur en bak hierin de biefstuk aan allebei de kanten 2 minuten. Ik eet biefstuk het liefst zo rauw mogelijk, maar mocht je heel rood vlees niet zo lekker vinden doe het dan 3 of 4 minuten aan elke kant.

4. Giet de aardappel af en stamp tot een fijne puree. Voeg eventueel wat melk of boter toe om het wat romiger te maken.

5. Serveer wat aardappelpuree op het bord, leg hier overheen de champignons, de bimi en de cherrytomaatjes. Snijd de biefstuk en plakjes en leg op het bord, en kruimel hier over wat geitenkaas. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten