Pagina's

donderdag 7 januari 2016

Lasagne met zalm, ricotta en spinazie

Wij zijn niet hele erge lasagna liefhebbers, maar met de juiste ingredienten is het op zijn tijd best een lekker en gezellig maaltje! Deze keer maakten wij lasagna met zalm, spinazie en ricotta. We gebruikten spinazie uit de diepvries, wat we eigenlijk nooit doen, maar de verse spinazie was op. En eigenlijk was het best een succes!

 Nodig (4 pers):
- Verse lasagnebladen, 12 stuks
- Ricotta, 250 gr
- Zalm, 500 gr
- Geraspte kaas, 90 gr
- Tomaten, 2 stuks
- Spinazie uit de diepvries (bij gebrek aan vers..), 450 gr
- Rode ui, 1 grote
- Knoflook, 1 teen
- Melk, 100 ml
- Zout, peper en nootmuskaat

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en pel en pers de knoflookteen. Ontdooi de spinazie alvast en snijd de tomaten in plakken. Klop 125 gram ricotta los en meng met de melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Snijd de zalm in kleine blokjes. 

2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat opwarmen. Voeg de rest van de ricotta na 4 minuten toe en ongeveer 50 gr gerastpe kaas. Meng goed door elkaar en breng ook op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

3. Vul de bodem van een ovenschaal met lasagnevellen. Verdeel een deel van het spinazie/ricotta mengsel over de vellen en bedek opnieuw met een laag lasagnevellen. Maak zo 2/3 lagen (tot het spinaziemengsel op is) en eindig opnieuw met lasagnevellen. Verdeel vervolgens het ricotta/melk mengsel over de bovenste lasagnevellen. Verdeel de plakken tomaat over de lasagne en beleg met de geraspte kaas. 

4. Plaats de ovenschaal ongeveer 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, totdat de lasagne goudbruin van kleur is. 

Tip: wellicht lekkerder met gerookte zalm! Als je deze zalm iets te lang in de oven laat staan wordt het namelijk wat droog!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten