Pagina's

zondag 24 januari 2016

Pompoenquiche

Wat is er nou lekkerder dan 's avonds een lekker stuk quiche eten en de volgende dag ook nog iets meenemen naar je werk? I love it! Ik (Marieke) ben nogal fan van quiche. Lekker makkelijk, je kan eindeloos variĆ«ren en het is met bladerdeeg (en alles met bladerdeeg is lekker). Deze quiche met pompoen is een lekkere winterse variant! We hebben het onszelf wel makkelijk gemaakt trouwens, met hartige taart deeg uit de diepvries en gegrilde paprika uit een potje. In het weekend zouden we dit zeeeker zelf maken.... ;-) 


Nodig (4 pers)
- Pompoenblokjes (diepvries of zelf snijden), 600 gr
- Rode ui, 2 stuks
- Geitenkaas met honing, 125 gr
- Hartige taart deeg (diepvries), 6 vellen
- Magere kwark, 150 ml
- Eieren, 3 stuks
- Tijm, peper en zout
- Gegrilde paprika, 150 gr
- Boter om de quichevorm in te vetten
- Een quichevorm :-) 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en laat de pompoen licht ontdooien. Geloof ons, dit is een stuk makkelijker dan eerst de pompoen ontvellen en snijden etc. Snijd de gegrilde paprika in kleine reepjes. 

2. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes toe en bak op middelhoog vuur 10 minuten mee. Breng vervolgens op smaak met peper, zout en tijm en roer goed door elkaar. 

3. Klop ondertussen de eieren los in een kommetje. Klop in een ander kommetje de magere kwark los en meng vervolgens met de eieren. Breng op smaak met peper en zout en roer niet al te veel. Laat de bladerdeegvellen ondertussen ontdooien.

4. Vet een quichevorm in met boter en verdeel de bladerdeegvellen over de vorm. Verdeel de pompoenblokjes over de vellen en besprenkel met de helft van de geitenkaas. Verdeel vervolgens het ei/kwark mengsel over de pompoen en besprenkel met de andere helft van de geitenkaas. Verdeel de gegrilde paprika over de quiche en plaats 35/40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Easypeasy, kleurrijk en heerlijk! :-) Vinden wij! Nu jullie nog! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten