Pagina's

woensdag 14 juni 2017

Courgetti met avocadosaus, pijnboompitjes en gerookte zalm

Een van onze favo gerechten: courgetti met gerookte zalm en avocadosaus. De gepofte cherrytomaten met geraspte kaas maken het helemaal af. Al onze favo's op 1 bord! 



Nodig (2 pers):
- Courgette, 1 stuk (of kant en klare courgetti)
- Citroen, halve
- Gerookte zalm, 125 gr
- Cherrytomaten, 4 stuks
- Avocado, 2 stuks
- Magere kwark, 1 el
- Pijnboompitten, 3 el
- Basilicum, 6 blaadjes
- Oude kaas, 30 gram
- Peper & zout

1. Rasp de courgette voorzichtig in de lengte met een dunschiller (of met een spirelli als je dat hebt). Stop als je bij de zaadlijsten komt, dit is iets te vochtig om courgetti van te maken. Snijd de plakken courgette vervolgens in de lengte in hele dunne sliertjes. Je kunt de courgetti overigens ook kant en klaar kopen, net zo makkelijk! Snijd de gerookte zalm in kleine blokjes. Rasp de oude kaas (indien het geen geraspte kaas is). Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Maak een gladde saus (in de blender) van de avocado, magere kwark, 4 blaadjes basilicum en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout. Sprenkel nog een klein beetje citroensap over de courgetti voor een extra frisse smaak. 

3. Verhit een kleine koekenpan zonder olijfolie en bak hierin de pijnboompitten op laag vuur in een paar minuten goudbruin (goed roeren / schudden). Besprenkel de cherrytomaten in een ovenschaal met olijfolie en plaats 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 

4. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en wok hierin de courgetti in 5 minuten op middelhoog vuur gaar. 

5. Breng de courgetti op smaak met een snufje zout en verdeel over de borden. Serveer er een flinke lepel avocadosaus bovenop en verdeel de gerookte zalm over de borden. Verdeel de pijnboompitten en de oude kaas over de borden. Serveer de courgetti met de cherrytomaten en basilicum on top en geniet! :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten