Pagina's

vrijdag 23 juni 2017

Kipfilet uit de oven met pesto, tomaat en mozzarella

Lekker op de Italiaanse tour met dit gerechtje, perfect voor warme zomerdagen! En zo lekker makkelijk dat de oven bijna al het werk doet.


Nodig (2 personen)
- Kipfilets, 2 stuks
- Zoete aardappels, 2 stuks
- Prei, 1 stuk
- Courgette, 1 stuk
- Pijnboompitten, 100 gram
- Tomaat, 1 stuk
- Mozzarella, 1 bol
- Pesto, 100 gram
- Parmaham, 200 gram
- Sateprikkers

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak de kipfilet erbij en maak hierin dunne sneetjes, zon 4/5 stuks. Bestrooi de kipfilets met peper en zout smeer hem in met pesto en vul daarna de sneetjes met stukken mozzarella. Snijd de tomaat in plakjes en leg die erbovenop, en wikkel daarna alles in parmaham. Zet vast met een paar sateprikkers want anders blijft het niet echt zitten.

2. Snijd de zoete aardappel, prei en courgette in stukjes. Leg alles in een ovenschaal. Doe er wat olijfolie en peper en zout overheen. Leg de kipfilet pakketjes erbovenop, bestrooi met pijnboompitten en doe alles ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden.


3. Haal alles uit de oven en verdeel over 2 borden. Enjoy :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten