Pagina's

vrijdag 9 juni 2017

Kabeljauwhaasjes gewikkeld in parmaham met gegrilde paprikahummus

In de Elle eten zagen wij een recept voor gegrilde paprika hummus, dit klinkt lekker en zag er leuk uit! Wij deden het weer net even anders en serveerden het met deze heerlijke vis met spinazie (en nog wat Aziatische groenten die wij in huis hadden). 


Nodig (2 pers):
- Kabeljauwhaasjes, 2 stuks
- Parmaham, 4 plakken (zonder het vette gedeelte)
- Gegrilde paprika, 1 pot van 295 gram
- Kikkererwten, 1 pot van 400 gr
- Olijfolie, 50 ml
- Limoensap, 1 limoen
- Geroosterde paprika poeder, 2 tl
- Peper & Zout
- Spinazie, handvol
- Knoflook, 1 teen
- Groenten naar keuze :-)

1. Laat de kikkererwten en de gegrilde paprika goed uitlekken. Haal de kabeljauw uit de koelkast en breng op smaak met peper en zout en een klein beetje limoensap (van een halve limoen). Leg 2 plakken parmaham naast elkaar neer, leg daarin de kabeljauw en vouw voorzichtig de parmham er omheen. De vis is zo als het goed is helemaal ingewikkeld. Pel de knoflook. 

2. Doe de kikkererwten, de teen knoflook en de gegrilde paprika in de blender en blend tot een gladde mousse met de olijfolie en het limoensap. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Zeef de humus vervolgens in een vergiet met kleine gaatjes en daaronder een kommetje. Zorg dat je geen vliesjes meer overhoud van de kikkererwten. 

3. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Zet het vuur wat lager en bak de vis 3 minuten aan beiden kanten. Ik deed de helft van de tijd de deksel op de pan, zodat de ham niet heel bruin wordt, maar de vis wel gaar. Zorg in ieder geval dat je parmaham niet binnen 2 minuten verbrand is, maar je vis nog niet gaar is. Redelijk laag pitje dus :-)

4. Verdeel de hummus over de borden en de spinazie met een beetje zout ernaast. Leg de vis in parmaham er bovenop en je hebt een leuk kleurrijk, redelijk gezond en feestelijk maal! 

Tip: wij serveerden dit nog met extra groenten, stiekem gewoon een Aziatische groenten mix van de Jumbo omdat we die in huis hadden voor een snelle hap. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten