Pagina's

maandag 15 augustus 2016

Ceviche van kabeljauw

Laatst lazen wij een receptje voor ceviche met kokosvlokken en rode peper in een tijdschrift. Wij houden niet van kokos en rode peper dus bedachten onze eigen variant. De bijgerechten valt over te twisten, maar de vis was echt goddelijk! 

Nodig (2 pers):
- Kabeljauwfilet zonder vel, 100 gram
- Limoen, 2 stuks
- Kappertjes, 1 el
- Gember, 1 cm
- Knoflook, halve teen


1. Pers het limoensap uit en vang op in een schaal. Rasp de gember en knoflook boven het limoensap en meng goed met elkaar. Voeg een snufje zout toe. 

2. Snijd de vis in plakjes van een halve centimeter en leg deze op een platte schaal. Verdeel het limoensap mengsel over de vis en dek de schaal af. Laat minstens 15 minuten garen in de koelkast. 

3. Snijd ondertussen de kappertjes fijn. De cherrytomaten legden wij erbij voor de kleur en de sier, maar deze kan je uiteraard beter vervangen voor rode peper als je daarvan houdt. 

4. Haal de vis uit de koelkast en kijk of hij gaar is (niet meer doorzichtig maar wit). Haal het limoensap voor het grootste deel weg of serveer de vis op een ander bordje. Besprenkel met de kappertjes en rode peper (of wat anders) en klaar is kees. Een heerlijk licht voorgerecht!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten