Pagina's

dinsdag 9 augustus 2016

Zalm met venkel en cherrytomaten uit de oven

Een erg gezond gerechtje met zalm en veel groenten. Lekker licht, redelijk makkelijk en vooral erg lekker! 


Nodig (2 pers):
- Zalm, 250 gr
- Venkel, 2 stuks
- Cherrytomaten, 8 stuks
- Tijm, 1 el
- Spinazie, 200 gr
- Knoflook, 1 teen
- Ketjap, 3 el (zoute ketjap)
- Sweet chili, 3 el
- Olijfolie, zout en peper

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het groen van de venkel en 1 cm van de onderkant. Snijd in kleine blokjes en verdeel deze over een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en zout en peper. Zet deze schaal 25 minuten in de oven. 

2. Halveer de cherrytomaten en besprenkel deze licht met olijfolie, zout en tijm. Pel de knoflook en snijd in dunne schijven.

3. Leg de zalm in een stuk aluminiumfolie en verdeel de ketjap en sweet chili over de zalm. Smeer goed in, breng op smaak met wat peper en pak goed in met aluminiumfolie zodat er geen saus uit kan komen.

4. Verdeel de cherrytomaten met olijfolie en tijm over de schaal met venkel (die er al 20 minuten in heeft gezeten) en laat nog 15 minuten in de oven zitten. Het pakketje met zalm leg je naast de ovenschaal in het midden van de oven en laat je ook 15 minuten meegaren.

5. Ondertussen verhit je een scheut olijfolie in een wokpan en wok je de knoflook 2 minuten. Roer regelmatig, zodat de knoflook niet zwart / bruin wordt en dus bitter. Voeg vervolgens de spinazie toe en wok totdat deze slinkt. Breng op smaak met zout en verdeel over de borden.

6. Serveer de zalm met wat saus op de spinazie en serveer de venkel met cherrytomaten daarnaast. Een echte aanrader!

PS. Wij hadden nog paprika over, dus die grilden wij ook in de oven en legden die bij de andere groenten, maar dit is geen must. Wel lekker :-) 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten