Pagina's

woensdag 3 augustus 2016

Gevulde inktvis op de barbecue

BBQ time! En natuurlijk kun je dan gewoon gaan voor de standaard hamburgers, worsten en kipsate, maar hoe leuk is het om een keer wat anders uit te proberen? Zo gingen wij laatst voor kip op bierblik (klik hier voor het recept), garnalen en gevulde inktvis. Een heerlijke culinaire barbecue dus. Teske en ik hadden gevulde inktvis gegeten in de Filipijnen en inktvis op de barbecue, en aangezien het goed bevallen was probeerden wij het nu zelf! Gevulde inktvis klinkt lastig, ziet er culi uit en is heerlijk, maar stiekem ook best makkelijk om te maken!

Nodig:
- Pijlstaartinktvis, 2 stuks (schoongemaakt)
- Limoen, 1 stuk
- Olijfolie, 2 el
- Knoflook, 1 teen
- Groenten (wij gingen voor 2 blaadjes Chinese kool, een handvol cherrytomaten en 1 lente-ui)
- Sateprikkers

1. Hak de knoflookteen fijn en meng met de olijfolie. Laat even trekken, zodat de olie een goede knoflooksmaak krijgt.

2. Snijd de groenten die je in gedachten hebt voor de inktvis fijn. Wij hadden Chinese kool, cherrytomaten en lente-ui over van onze andere gerechtjes en gebruikten dit, maar je kunt ook je eigen lievelingsgroenten gebruiken. Let er wel op dat wat groen en rood leuk is voor de kleur :-)

3. Smeer de buitenkant van de inktvis in met de knoflookolie en het sap van een halve limoen. Vul de inktvis vervolgens met de fijngehakte groenten en maak dicht met een sateprikker. Wij hadden deze niet en hebben het zonder gedaan, dat ging ook prima! De inktvis kan je 's middags al maken, de smaken lekker in laten trekken en 's avonds op de barbecue gooien!

4. Verwarm de barbecue en laat de inktvissen ongeveer 5 minuten garen op middelhoog vuur. Keer regelmatig om. Leg ze vooral niet te lang op de barbecue, want dan worden ze te gaar en dat is zonde! Breng nog op smaak met een snufje zout en limoensap en snijd vervolgens in stukjes (zoals de foto hierboven). 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten