Pagina's

donderdag 25 augustus 2016

Spaghetti vongole

Er gaat niets boven spaghetti vongole! De vongole mogen dan wat kosten, maar dan heb je ook wat. In combinatie met citroen, witte wijn en peterselie is dit een heerlijke zomerse maaltijd. 


Nodig (4 pers):
- Verse spaghetti, 300 gr
- Vongole, 1 kilo (iets minder mag ook, maar het is zoo lekker) 
- Sjalotjes, 3 stuks
- Knoflook, 1 teen
- Cherrytomaten, 12 stuks
- Witte wijn, 1/5 glas
- Citroen, halve
- Peterselie,  2 el
- Olijfolie, peper en zout

1. Spoel de vongole af met stromend water en laat vervolgens ruim 50 minuten liggen in een bak met water en veel zout. Dit helpt om het zand uit de vongole te verwijderen.

2. Breng een pan met water en zout aan de kook. Doe ondertussen al het voorbereidende snijwerk, want dit gerecht is snel klaar. Pel en snipper de sjalotjes en knoflook, halveer de cherrytomaten en halveer de citroen. Snijd de steeltjes van ongeveer 5 takjes peterselie en hak de blaadjes fijn. Houd de fijngehakte steeltjes en de blaadjes apart. 

3. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een wokpan en voeg na 2 minuten de ui en knoflook toe. Voeg vervolgens de steeltjes peterselie toe en de cherrytomaten. Schud alles goed door elkaar en voeg dan de vongole toe (zonder al teveel water). Wok 1 minuut op middelhoog vuur, schud goed door elkaar en blus af met de witte wijn. Leg de deksel 1 minuut op de pan en houd hem er vervolgens af, zodat je kunt kijken of de schelpjes opengaan en de wijn verdampt.

4. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de pan met vongole als de schelpjes allemaal open zijn. Meng goed door elkaar en voeg het citroensap en de peterselieblaadjes toe. Schenk er een scheutje olijfolie doorheen en breng op smaak met peper en een klein snufje zout. 

5. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de vongole on top!

Tip: Lekker met gegrilde groenten 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten