Pagina's

zondag 18 december 2016

Eendenborst

Voor een goed stukje gebraden eendenborst mag je me echt midden in de nacht wakker maken, heerlijk! Dus toen bij onze Albert Heijn de eend flink in de aanbieding was heb ik meteen wat ingeslagen. En dus zaten wij op een normale dinsdagavond aan de eendenborst met portsaus. Verwennerij! En dit recept is natuurlijk ook ideaal voor kerst. Het recept wordt nog lekkerder met een sauske, dus het recept voor onze beroemde portsaus vinden jullie hier; http://kook-kunst.blogspot.nl/2015/10/biefstuk-met-portsaus.html




Nodig (4 pers):
- Eendenborst, 4 stuks
- Boontjes, 400 gram
- Cherrytomaatjes, 200 gram
Spekjes, 100 gram
- Krieltjes, 250 gram
Peper en zout


1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de eendenborst op de vetlaag in met een ruitjespatroon, maak insnedes van ongeveer een halve centimeter diep. Alleen in het vet snijden, niet in de eend zelf. Bestrooi de eendenborst vervolgens met peper en zout.

2. Zet een pan heet water op het vuur en kook hierin de boontjes. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes door de helft en bak de spekjes in een koekenpan tot ze lekker krokant zijn.

3. Zet de krieltjes 20 minuten in de oven. Zet een koekenpan op het vuur en laat hem goed heet worden. Olie of boter is niet nodig. Leg de eendenborst in de pan met de vetlaag naar beneden. Laat de eend 3 minuten op de vetlaag liggen en bak hem ook nog 3 minuten aan de andere kant. 

4. Doe de boontjes, spekjes en tomaat bij elkaar. Verdeel alles over de borden en eend smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten