Pagina's

dinsdag 6 december 2016

Kabeljauwhaasje met een Italiaanse korst

Kabeljauw is al snel een saai visje als je er niet zoveel mee doet. Met deze makkelijk te maken kruidenkorst wordt het opeens een leuk en culinair gerecht!


Nodig (4 pers):
- Kabeljauwhaasje, 4 stuks 
- Zongedroogde tomaten, 6 stuks
- Pijnboompitten, 2 el
- Parmezaanse kaas, 1 el
- Panko broodkruim, 2 el
- Olijven, 6 stuks
- Basilicum, 1 el

Optioneel als bijgerecht: ratatouille
- Rood ui, 1 stuk
- Paprika, 1 stuk
- Prei, 1 stuk
- Gepelde tomaten, 1 blik

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de pijnboompitten in een pannetje zonder olijfolie tot ze goudbruin zijn. 

2. Hak vervolgens de zongedroogde tomaten, olijven en basilicum fijn in de blender. Voeg daarna de afgekoelde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en Panko broodkruim. Voeg zout en peper toe.

3. Zout de vis en bedek de bovenkant met het Italiaanse mengsel dat je net gemaakt hebt. Plaats de vis vervolgens 8 tot 10 minuten in een ovenschaal, totdat hij overal wit van kleur is en gaar is. 

4. Wij aten dit met ratatouille. Snijd hiervoor rode ui, prei en paprika in grove stukken en bak dit op een laag vuur voor ongeveer 10 minuten. Meng goed door elkaar en voeg dan een blikje gepelde tomaten door en laat nog 10 minuten op laag vuur doorsudderen. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden en het vormt een heerlijke bodem voor je visje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten