Pagina's

woensdag 21 december 2016

Zalmbonbon

Kerst komt er weer aan, en wij zitten altijd dagenlang te speculeren over wat er op het menu komt. Deze zalmbonbon is echt een winnaar! Je kunt hem ook van te voren al maken, dus dat scheelt weer wat last-minute kerst stress. En ook nog eens heel lekker!
Nodig (4 pers):
- Komkommer, 1 stuk
- Gerookte zalm, 250 gram
- Avocado, 1 stuk
- Hollandse garnalen, 200 gram
- Appel, 1 stuk
- Rucola, 200 gram
- Knoflook, 1 teen
- Bieslook, 50 gram
- Limoen, 1 stuk
- Peper & zout
- Olijfolie
- Huishuidfolie


1. Leg een plastic folie in een klein bakje. Vul dit met plakjes gerookte zalm. Snijd ondertussen de avocado en appel in kleine blokjes, pers de limoen uit en doe deze erbij.  Voeg ook de knoflook toe met wat peper, zout en olijfolie.

2. Voeg als laatste de bieslook en hollandse garnalen toe en meng alles goed door elkaar. Vul de zalm met het mengsel en sluit het bakje weer af met de folie. Zet alles een paar uur in de ijskast.

3. Schaaf lange linten van de komkommer. Leg op elk bord een bedje van rucola, leg de zalmbonbon erbij en versier met de komkommerlinten. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten