Pagina's

dinsdag 21 maart 2017

Avocado bun met zalmburger

Wij zijn allebei mega fan van avocado! Daarom zijn we extra blij met de komst van de Avocado Show! Aangezien die voorlopig nog even vol zit, maakten we maar onze eigen avocado burger. Machtig, maar zoooo lekker! 



Nodig (2 pers):
- Avocado, 2 stuks
- Sesamzaadjes, 2 el
- Zalm, 300 gram
- Zongedroogde tomaat, 50 gram
- Lente ui, 3 stuks
- Paneermeel, 4 el
- Sojasaus, 1 el
- Veldsla, 50 gr

Voor de tzatziki
- Griekse yoghurt, 200 gr
- Komkommer, 1 stuk
- Knoflook, 1 teen
- Zout & Peper

1. Begin met het maken van de tzatziki. Het liefst laat je de smaken even goed intrekken en maak je hem al een uur voordat je de burger gaat eten. Als je hier geen tijd voor hebt, ook geen problemo! Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in stukken en rasp hem grof. Laat goed uitlekken en druk al het vocht eruit met een vork (of met je handen). Meng de komkommer met de Griekse yoghurt in een kommetje. Snijd de knoflook fijn en meng deze door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.


2. Snijd de zalm, lente-ui en zongedroogde tomaat in grove stukken. Doe de lente-ui en zongedroogde tomaat in de blender en hak fijn. Snijd de zalm in grove stukken en voeg dan een halve minuut toe aan de blender. Als het goed is heb je nu een soort zalmgehakt. 

3. Breng het zalmgehaktop smaak met sojasaus en peper. Voeg het paneermeel toe en meng goed door elkaar. Maak 2 grote bollen van het zalmgehakt, draai goed en maak er vervolgens burgers van. Besprenkel vervolgens nog met een beetje paneermeel. 

4. Halveer de avocado's en ontpit ze voorzichtig. Lepel dan heel voorzichtig uit, zodat de halve avocado's niet kapot gaan. Snijd bij 2 helften een stukje eraf, zodat de helft een platte onderkant krijgt waarop hij kan steunen. Leg deze kant op een bord. 

5. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan zonder olijfolie in ongeveer 5 minuten goudbruin. Verhit vervolgens een scheut olijfolie in een koekenpan en bak op laag vuur de zalmburgers gaar. Je bakt ze ongeveer 4 minuten per kant. 

6. Verdeel de zalmburgers over de halve avocado helften (wij sneden de burgers eerst door de helft omdat ze anders veel te groot waren voor de avocado). Beleg met een beetje veldsla en tzatziki en leg daarop de andere avocado helft. Besprenkel deze met zout, peper en sesamzaadjes. Zo maak jij je eigen avocado show! :-) 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten