Pagina's

dinsdag 28 maart 2017

Gnocchi met pompoen, venkel en Parmezaanse kaas

Je moet voor dit gerecht wel even geduld hebben, want de pompoen en venkel moeten zo'n 40 minuten in de oven, maar dan heb je ook wat. Een heerlijk vegetarisch gerecht, waarbij je vlees echt niet mist!
Nodig (3/4 pers):
- Gnocchi, 500 gr
- Flespompoen, 1 stuk (of voorgesneden pompoenblokjes)
- Venkel, 1 grote of 2 kleintjes
- Rucola, 75 gr
- Parmezaanse kaas, naar smaak
- Peper, zout, tijm & olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water met een bouillonblokje aan de kook. Snijd de uiteindes van de venkel en snijd de rest in grove stukken. Verwijder het middelste harde gedeelte, want dat is erg bitter. 

2. Als je geen voorgesneden pompoen hebt, snijd hem dan door de helft en besprenkel met zout en tijm. Plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven en verwijder daarna met een dunschiller de schil. Snijd in kleine blokjes. Dit is dus niet nodig als je voorgesneden pompoen blokjes hebt :)

3. Verdeel de gesneden venkel over een ovenschaal en besprenkel met zout en tijm. Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven (hussel halverwege een keer door elkaar). Verdeel vervolgens de pompoenblokjes over de ovenschaal en plaats nog 20 minuten in de oven. 

4. Kook de gnocchi ongeveer 2 minuten en giet dan af. Voeg de gnocchi toe aan de groenten uit de oven en besprenkel met kaas. Zet nog 5 minuten in de oven, totdat de kaas lekker gesmolten.

5. Verdeel de rucola over de borden en serveer hierop de gnocchi met pompoen en venkel. Besprenkel met peper en een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten