Pagina's

vrijdag 17 maart 2017

Risotto met taleggio en hazelnoot

Wij zijn helemaal fan van risotto en proberen zo veel mogelijk variaties uit, zo ook deze met taleggio en hazelnoot. Heel erg machtig maar echt mega lekker! 




Nodig (4 pers);

- Risotto, 300 gram
- Taleggio, 250 gram
- Witte wijn, 0,5 liter
- Groente bouillon, 1,5 liter
- Knoflook, 1 teen
- Sjalotjes, 2 stuks
- Hazelnoot, 50 gram
- Rozemarijn, 2 takjes
- Parmezaanse kaas, 40 gram
- Roomboter, 30 gram
- Olijfolie, peper en zout



1. Zet een pan kokend water op het vuur en maak hier in de bouillon klaar. Doe in een andere hoge pan wat olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de rijstkorrels toe en bak mee tot deze glazig zijn. Rooster in een koekenpan de hazelnoten tot de goudbruin zijn en hak ze vervolgens fijn.




2. Voeg de witte wijn en de rozemarijn toe en laat pruttelen tot de wijn helemaal ingekookt is. Blijf goed roeren tussendoor. Voeg dan een scheut bouillon toe en wacht weer tot het helemaal ingekookt is. Herhaal dit zo'n 15/20 minuten. Goed blijven roeren en proeven, tot de risotto gaar is. Hij mag nog een lichte bite hebben.




3. Snijd ondertussen de korst van de taleggio en snijd de rest in blokjes. Roer de taleggio kaas en de helft van de hazelnoot door de risotto tot de kaas een beetje smelt.




4. Doe het vuur uit en doe als laatste de boter en de parmezaan door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel alles over 4 borden en garneer met de laatste stukjes hazelnoot. Lekker met een frisse salade, want veel groente zit er verder niet in ;). Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten