Pagina's

dinsdag 10 oktober 2017

Risotto primavera

Een keer in de 2 weken maken Klaartje en ik risotto! We gaan het hele risotto kookboek af. Deze keer was de risotto Primavera aan de beurt. Hij lijkt een beetje eentonig qua kleur, maar hij is enorm smaakvol! 



Nodig (4 personen)
- Risottorijst, 300 gr
- Witte wijn, 0,5 dl
- Bouillonblokjes, 2 stuks
- Boter, 50 gr
- Parmezaanse kaas, 60 gr
- Artisjokken, 1 pot
- Groene asperges, 350 gr
- Corugettes, 2 stuks
- Haricot vers, 100 gr
- Tuinerwtjes, 350 gr
- Peterselie, 5 takjes
- Ui, 1 stuk

1. Snijd de artisjokken in kleine stukken en de courgette in kleine blokjes. Snijd de onderkant van de asperges eraf (3cm) en de rest in plakken, bewaar de puntjes van de asperges. Bak de groenten tegelijk 2 of 3 minuten in olijfolie. Zet tegelijkertijd een pan met 1,5 liter water op het vuur en voeg de bouillonblokjes toe.

2. Pel en snipper de ui en hak de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas en zet apart. 

3. Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan en voeg de fijngehakte ui toe. Bak 5 minuten op laag vuur. Doe de rijst erbij en roer op hoog vuur onophoudelijk door met een houten lepel, totdat de rijst glazig wordt (1 of 2 minuten).

4. Schenk de wijn erbij, laat al roerend verdampen en doe er dan zout bij. 

5. Schenk er een grote soeplepel gloeiend hete bouillon bij en roer de doperwtjes en haricots verts er doorheen. Laat op zacht vuur verder koken en voeg steeds als de bouillon op is weer wat bouillon toe.

6. Doe 3 minuten voor het eind van de kooktijd van de risotto (na ongeveer 18 minuten dus) de andere groenten erbij en roer goed door elkaar.

7. Haal de risotto van het vuur, voeg de gehakte peterselie, de boter en de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer goed door elkaar. Leg de deksel erop en wacht 2 minuten voordat je de risotto opdient. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten