Pagina's

maandag 2 oktober 2017

Zelfgemaakte kip cordon bleus met gegrilde groenten

Een collega vertelde laatst dat ze zelf cordon bleus had gemaakt, wat een goed idee! Ik vond dit vroeger altijd zó lekker, maar vind het er in een pakje te chemisch uitzien. Wij maakten deze cordon bleus van kippendijen, wat heerlijk mals was en echt een aanrader is!



Nodig (2 pers): 
- Kippendijen, 4 stuks 
- Kaas, 2 plakjes (max)
- Ham, 2 plakjes (max) 
- Paneermeel, 6 el
- Ei, 1 stuk
- Paprika, 1 stuk
- Courgette, halve
- Rode ui, 1 stuk
- Cherrytomaatjes, 8 stuks
Evt aardappels

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes en de courgette in halve plakken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verspreid alles over een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Plaats 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Als je er aardappeltjes bij hebt gekocht, doe die er dan gewoon bij in de ovenschaal (of kook / bak ze, wat je lekker vindt). 

2. Indien je 4 bolletjes kippendijen hebt, snijd ze dan door de helft, maar niet helemaal door, (als een pita broodje) en klap ze open. Wij hadden al vier stukjes die mooi open waren en zo op elkaar pasten, dan is dit niet nodig. Snijd de plakken kaas en ham in 4 stukjes, zodat het precies in de kippen past. Klop het eitje los met een vork in een schaaltje. Verdeel de paneermeel in een ander schaaltje. 

3. Leg een stuk vershoudfolie op de opengeslagen kippendijen en sla met een vleeshamer of iets anders de kippendijen plat. Leg op iedere kippendij een plakje kaas en een plakje ham. Zorg dat je er niet teveel kaas of ham tussenlegt, want dan zit de hele pan onder. Klap de kippendij dicht en smeer in met het geklopte eitje. Ga vervolgens met de kippendij door het paneermeel en zorg dat overal een gelijke laag paneermeel zit.

4. Verhit een scheut boter in de pan en braad de kippendijen ongeveer 4 minuten aan iedere kant, tot ze mooi bruin van kleur zijn. Voeg dan een glas warm water toe en doe de deksel op de pan. Laat de kippendijen nu minstens 15 minuten doorgaren, keer tussendoor één keer om. Breng op smaak met peper en zout. 

5. Serveer de gegrilde groenten op de borden en serveer de 2 kippen cordon bleus ernaast! Nostalgie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten