Pagina's

maandag 16 oktober 2017

Ananas met krabsalade, avocado en cocktailsaus

Een soortgelijk gerecht hadden mijn ouders gegeten op vakantie en mijn vader was helemaal om. En wij moesten toegeven, het is een lekkere frisse combinatie!


Nodig (4 pers):
- Ananas, 1 stuk
- Avocado, 2 stuks
- Krab, verse krab of krab uit blik van de AH (200 gr)
- Krabsalade, 4 el
- Gerookte zalm, 50 gr
- Veldsla, 100 gr
- Cherrytomaten, 8 stuks
- Balsamico stroop, 2 el
- Kwark of yofresh mayonaise, 3 el
- Ketchup, 2 el

1. Schil de ananas, haal het middenstuk eruit en zorg dat je ronde schijven overhoud. Halveer de avocado's en lepel ze uit, zodat je een mooie halve avocado overhoudt. Laat de krab uit blik of verse krab uitlekken en breng op smaak met peper en zout. Snijd de gerookte zalm in kleine plakjes (4 of 8).

2. Leg de ananas schijf op het bord en vul met de verse krab/krab uit blik. Leg de avocado er bovenop, met de bolle kant naar boven en breng op smaak met peper en zout. Serveer er één eetlepel krabsalade naast en leg er een plakje zalm bovenop. 

3. Verdeel de veldsla over de borden (om de ananas schijf heen) en breng op smaak met balsamico stroop en olijfolie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten