Pagina's

woensdag 10 juni 2015

Italiaanse kip met gegrilde groenten

Wij zijn helemaal geen fan van kipfilet. Het is eigenlijk vaak te droog of te saai en voegt niet echt veel smaak toe. Maaaar na dit gerecht moeten we daarop terugkomen, want deze Italiaanse kip uit de oven is echt heel lekker, smaakvol en sappig! 

Nodig (4 pers):

Voor de kip
- Kipfilet, 4 stukken
- Cherrytomaten, 250 gr
- Sjalotjes, 4 stuks
- Oregano, 2 eetlepels
- Pancetta, 100 gr
- Mozarella, 1 maxibol 
- Olijfolie, 4 eetlepels
- Peper

 Voor de groenten
- Groene asperges, 200 gr
- Courgette, 1 stuk
- Paprika, 1 stuk
- Oregano, 2 eetlepels
- Peper & zout


1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de cherrytomaatjes in 2 stukken en snijd de mozzarella in plakken. Pel de tenen knoflook en halveer deze. Pel de sjalotten en snijd in ringen. Snijd de pancetta in dunne repen en kruid de kip met de verse peper. Was de courgette en paprika en snijd ook in plakken. Haal de onderkant van de groene asperges en schil de asperges. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in 4 minuten beetgaar.


2. Doe de olijfolie in de ovenschaal en zorg ervoor dat de bodem van de schaal volledig is bedekt met olijfolie. Vervolgens doe je de cherrytomaatjes, de pancetta, de knoflook, de sjalotten en de oregano in de ovenschaal en plaats je de schaal 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 

3. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een grilpan en gril de courgette, paprika en groene asperges 5 minuten op middelhoog vuur aan beiden kanten van de groenten. Haal de groenten van het vuur en breng op smaak met peper, zout en oregano. 

4.  Haal de schaal uit de oven en leg de gepeperde kip hierin. Na 15-20 minuten is de kip vrijwel gaar. Haal de schaal nogmaals uit de oven en leg 2 plakken mozzarella op elk stuk kipfilet. Doe de kip met mozzarella nog 5 minuten in de oven en het gerecht is klaar! 

Buon appetito!
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten