Pagina's

dinsdag 2 juni 2015

Woknoedels met knoflook-limoengarnalen en paksoi

Sinds ik de viswinkel in de Javastraat heb ontdekt en Paksoi weer herontdekt heb, eet ik bijna niks anders meer deze week. Wat zijn noedelgerechtjes toch heerlijk! Makkelijk, snel en gezond! En de left-overs zijn ideaal om mee te nemen voor de lunch de volgende dag.

Nodig (2 pers):
- Woknoedels, 200 gr
- Garnalen (grote), 250 gr
- Paksoi, 1 stuk
- Eieren, 2 stuks
- Bosui, 2 stuks
- Vissaus, 2 eetlepels
- Sweet chili saus, 3 eetlepels
- Ketjap, 3 eetlepels
- Suiker, 1 eetlepel
- Limoen, 2 stuks
- Knoflook, 2 tenen
- Olijfolie 
- Chilipeper, 2 theelepels

1. Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht vervolgens uit. Meng het limoensap en rasp in een kom met een geperste teen knoflook en de olijfolie en chilipeper. Pel de garnalen, maar laat het staartje er aan zitten (ziet er leuk uit). Verwijder de darmkanalen en meng de garnalen met de marinade. Laat een half uur marineren in de koelkast. 

2. Maak in een schaal een saus van de vissaus, sweet chili, ketjap en suiker. Ik weet de hoeveelheden niet helemaal zeker meer, dus proef net zo lang tot het in balans is :-) Te zout? Extra chili. Te zoet? Extra ketjap. 

3. Snijd de paksoi in repen en verwijder de harde onderkant. Breng ondertussen een pan met water en zout aan de kook en wok daarin de noedels in 2 minuten gaar (afhankelijk van het soort noedels natuurlijk). 

4. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en wok daarin de paksoi 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de garnalen toe en wok nog 2 minuten mee (tot ze roze zijn). Voeg de knoflook toe en roer alles goed door elkaar. Schuif de groenten en garnalen een beetje aan de kant en voeg de twee eieren toe. Roer goed, zodat het een roerei wordt. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

5. Voeg de noedels en de saus toe aan de wokpan en meng door elkaar. Proef goed en voeg naar smaak nog wat limoen toe. 

6. Snijd de bosui in kleine ringen. Verdeel de noedels over de borden en serveer met de bosui.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten