Pagina's

woensdag 24 juni 2015

Summer rolls


Laatst wilden we graag iets nieuws uit proberen en toen kwamen we uit op summer rolls, verse loempias die je kan vullen met alles wat je maar lekker vindt. Klinkt goed toch? Wij gingen aan de slag en vonden het mega leuk om te doen, vooral bij een etentje is het heel gezellig prutsen aan tafel. Je kan er helemaal je eigen draai aan geven, wij hebben heel veel ingredienten gebruikt maar dat hoeft niet perse. Het is helaas niet een heel fotogeniek gerechtje maar smakelijk is het zeker! Bij deze onze variant:

Nodig (4 pers):
- 1 pak rijstvellen (toko)

- 2 avocados
- 400 gram garnalen
- 400 gram rauwe zalm
- 1 komkommer
- handje pinda's
- 1 mango
- 100 gram tauge
- bakje hoisin saus (toko)
- bakje soja saus
- Limoen
- Knoflook
- Olijfolie

Pel de garnalen en doe deze in een grote kom met een uitgeperste limoen, wat olijfolie en knoflook. Laat even marineren en wok daarna 5 minuutjes. De rest van het gerecht is helemaal rauw. Dus snijd de komkommer, avocado, mango en hak de pindas in stukjes. Snijd de zalm in reepjes en marineer in wat sojasaus. Doe alles in een verschillend bakje voor een gezellige tafel. Zet ook een grote kom warm water op tafel. Dip eerst een rijstvel in het water tot het zacht wordt, en daarna kan je het gaan vullen met wat je maar lekker vindt! Enjoy!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten