Pagina's

maandag 29 juni 2015

Zalmpakketjes met Griekse salade

Voor Koken met Aanbiedingen bedenk je op het eerste gezicht soms ietwat gekke combinaties, maar meestal pakt het erg goed uit. Zo ook deze Griekse salade met een zalmpakketje uit de oven. 

Nodig (4 pers):
- Zalmfilet, 280 gr
- Kruidenroomkaas, 50 gr
- Slamelange, 150 gr
- Bladerdeegvellen, 8 stuks
- Zongedroogde tomaten, 150 gr
- Zwarte olijven, 120 gr
- Feta, 100 gr
- Balsamico azijn, 2 eetlepels
- Rode ui, 1 stuk
- Eigeel, 1 ei
- Paneermeel, 1 handje
- Peper, zout en olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de vellen bladerdeeg. Prik met een vork een aantal gaatjes in het bladerdeeg. Klop het eigeel in een bakje los met een vork. Halveer de zongedroogde tomaten.

2. Snijd de zalmfilet in 4 kleine stukken (van ongeveer 65 gram). Snijd de stukken zalmfilet in de lengte door en smeer tussen ieder stuk een eetlepel roomkaas en 4 halve zongedroogde tomaten. Klap de zalm weer dicht.

3. Leg ieder stuk zalm op een vel bladerdeeg en dek af met een tweede vel. Vouw dit strak om de zalm heen dicht, zodat de stukken zalm overal bedekt zijn. Besmeer de bladerdeegpakketjes met het eigeel.

4. Bedek de bodem van een ovenschaal met wat paneermeel. Leg de zalmpakketjes in de ovenschaal en bak in 20-25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.  

5. Snijd ondertussen de olijven in plakjes, de feta in kleine blokken en snipper de ui. Meng dit door de slamelange samen met de zongedroogde tomaten. Meng 2 el olijfolie, 2 el balsamicoazijn, peper en wat zout tot een dressing.  

6. Verdeel de salade over vier borden en besprenkel met de dressing. Haal de bladerdeegpakketjes uit de oven en leg er één op ieder bord bovenop de salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten