Pagina's

zondag 7 juni 2015

Tonijnburgers met groene asperges en avocado

Dat we fan zijn van hamburgers was misschien al duidelijk, maar stiekem is het ook heel lekker om burgers te maken van kip, zalm en blijkbaar dus ook van tonijn! Probeer het uit en kijk zelf wat je ervan vindt :-)

Nodig (4 pers):
Voor de burgers
- Tonijn uit blik, 3 stuks
- Bosui, 3 stuks
- Sesamzaad, 2 eetlepels
- Sojasaus, 3 eetlepels
- Ei, 1 stuk
- Paneermeel, 3 eetlepels
- Peper

Voor de broodjes 
- Italiaanse bollen, 4 stuks
- Groene asperges, 100 gr (kleine)
- Avocado's, 2 stuks

1. Haal de tonijn uit het blik en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd de bosui in hele kleine ringen en halveer deze. Meng de ingrediënten voor de burgers en kneed goed door elkaar. Als het te vochtig is, voeg dan wat paneermeel toe. Maak vier bollen van het tonijnmengsel en sla deze vervolgens plat tot het burgers zijn. 

2. Prak de avocado's en voeg zout en peper toe. Snijd de Italiaanse bollen door de helft en besmeer met de avocado's. 

3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de tonijnburgers op laag vuur in 5 minuten gaar. Draai de tonijnburgers heel voorzichtig om en probeer er verder niet te veel aan te zitten, anders vallen ze uit elkaar. 

4. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een wokpan en wok in 4 minuten de groene asperges gaar op middelhoog vuur. Voeg eventueel peper en zout toe aan de asperges.

5. Leg de tonijnburgers op de broodjes met avocado en leg de asperges hierop. Serveer eventueel met wat bosui en sesamzaad en met een lekker bijgerecht.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten