Pagina's

maandag 15 juni 2015

Noedelsalade met mango, taugé, komkommer, rivierkreeftjes en garnalen

 
Eindelijk lekker weer om 's avonds in de tuin te kunnen eten! En daarmee wordt het meteen tijd voor een gouwe ouwe: noedelsalade met limoen, mango, komkommer, taugé en vis. Gezond, snel, makkelijk en heerlijk fris! 

Nodig (2 pers): 
- Noedels, 125 gr
- Mango, 1 stuk
- Garnalen, 100 gr
- Rivierkreeftjes, 100 gr
- Komkommer, 1 stuk
- Taugé , 125 gr
- Limoen, 2 stuks
- Vissaus, 2 eetlepels
- Knoflook, 1 teen

1. Meng de garnalen met het limoensap van 1 limoen en 1 fijngehakte knoflookteen. Boen de komkommer schoon. Halveer de komkommer in de lengte, schraap het zaad er met een stevig theelepeltje uit en snijd de helften in boogjes. Snijd de mango in kleine blokjes.

2. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Maak een dressing van het limoensap van de overgebleven limoen en de vissaus. Voeg eventueel nog sesamolie of olijfolie toe en proef goed tot je de smaak lekker vindt. De noedelsalade is ook al lekker als je alleen limoen en olijfolie toevoegt!

3. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en wok de garnalen op middelhoog vuur in 4 minuten gaar. Voeg de rivierkreeftjes en taugé toe en wok nog 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper. Wij hadden overigens groene asperges over en wokten deze ook nog 1 minuut mee, was een lekkere toevoeging. 

4. Meng de noedels met de komkommer, rivierkreeftjes, garnalen, taugé , mango en de dressing van limoen en klaar is kees!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten