Pagina's

maandag 3 augustus 2015

Griekse wraps met zelfgemaakte tzatziki


Wij zijn dol op wraps, en vooral om wat nieuwere varianten uit te proberen. Vandaag gingen we samen lunchen en aten we Griekse wraps. Wij hadden twee kleintjes voor de lunch, maar je kan het natuurlijk ook als avondeten doen en wat grotere wraps gebruiken. Met zelfgemaakte tzatziki erbij, want dat is lekkerder en gezonder dan uit een pakje en ook nog eens heel makkelijk.

Nodig (2 pers)
-Kipfilethaasjes, 200 gr
-Feta, 75 gr
-Bosui, 2 stuks
- Witte wijn azijn, 2 el
-Zongedroogde tomaat, 150 gr
-Rode ui, 1 stuk
-Wraps, 4 kleine of 2 grote
- Peterselie, 1 el (voor garnering)

Voor de tzatziki:
-Yoghurt, 200 gr
-Komkommer, 1 stuk
-Knoflook, 1 teen
-Olijfolie, 2 el
-Zout en peper
-Oregano, 1 el

1. Begin met het maken van de tzatziki. Het liefst laat je de smaken even goed intrekken en maak je hem al een uur voordat je de wraps gaat eten. Als je hier geen tijd voor hebt, ook geen problemo! Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in stukken en rasp hem grof. Meng de yoghurt en olijfolie in een kommetje. Snijd de knoflook fijn en meng deze door de yoghurt. Voeg de geraspte komkommer, peper, zout en oregano erdoor.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes op middelhoog vuur in 3 minuten rondom aan. Voeg de witte wijn azijn toe en laat nog 2 minuten doorgaren. Snijd / hak de kipfilethaasjes door de helft of in stukjes als ze gaar zijn.

3. Snijd ondertussen de feta, bosui, zongedroogde tomaat in stukjes en de rode ui in halve ringen. Leg de rode uienringen in een bakje met ijswater om de scherpe smaak er af te krijgen. 

4. Doe de wraps 10 seconden in de magnetron en beleg met de kip, feta, bosui, zongedroogde tomaat en rode ui. Knip de peterselie fijn en strooi eroverheen. Dip de wraps in de tzatziki en aanvallen!
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten