Pagina's

zondag 4 oktober 2015

Couscoussalade met sinaasappelsap, kaneel, vijgen, spinazie, feta, rozijnen en noten

Net terug van vakantie en wat heb ik het gemist om te koken! Ik ging meteen aan de slag om een lekkere lunch te maken die ik de hele week mee kon nemen naar werk. Even klaar met de curry's, rijst, noedels en soort van sandwiches werd het deze week tijd voor een zelfgemaakte couscoussalade.
 
 Nodig (4 pers)
- Couscous, 500 gr
- Vijgen, 8 stuks
- Sinaasappels, 2 stuks
- Limoen, 1/4e
- Lenteui, 3 stuks
- Noten en rozijnenmix, 250 gr 
- Feta, 250 gr
- Babyspinazie, 250 gr
- Kaneelstokje, 1 stuk
- Olijfolie, 2 el
- Peper en zout

1. Bereid de couscous voor volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen in een grote kom de sinaasappelsap met het kaneelstokje en peper en zout. Snijd de lenteui fijn, de vijgen in vieren en de feta in blokjes.

2. Meng de couscous met de sinaasappelsaus. Roer alles goed door elkaar en voeg het limoensap en de olijfolie toe. Laat dit ongeveer 15 minuten rusten zodat de couscous alle smaken goed kan opnemen.

3. Voeg de lenteui, noten en rozijnenmix, babyspinazie en feta toe en meng alles goed door elkaar. Proef goed en breng eventueel op smaak met peper en zout of nog wat limoensap. Verdeel de couscous over de borden en serveer met de vijgen. 

Een heerlijke combinatie van zoet, zuur en zout in een maaltijd! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten