Pagina's

zondag 25 oktober 2015

Pasta niçoise

In plaats van een salade niçoise maakte wij laatst pasta niçoise. Aangezien ik heel erg van tonijn houd is dit altijd een lekker maaltje, maar al helemaal voor het sporten! Lekker makkelijk, snel klaar en voedzaam.


Nodig (2 pers):
- Fusilli pasta, 150 gr (of 200 voor grote eters)
- Boontjes, 150 gr
- Rood ui, 1 stuk
- Zongedroogde tomaten, 100 gr 
- Kappertjes
- Ei, 2 stuks
- Mayonaise (yofresh), 1 el
- Tonijn uit blik, 2 stuks

1. Breng drie pannen met water aan de kook. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en de eieren halfhard in ongeveer 8 minuten. Dop de boontjes en kook deze ongeveer 6 minuten.

2. Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een vergiet. Snipper de rode ui en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Hak de kappertjes fijn en meng alle ingredienten met de tonijn uit blik. Voeg de eetlepel mayonaise toe en breng op smaak met peper en zout.

3. Giet de eieren af en laat schrikken onder koud water. Pel en snijd in vieren. Giet de pasta en boontjes af en breng alles op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de pasta met de tonijn, eieren en boontjes en je hebt een heerlijk sportmaaltje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten