Pagina's

vrijdag 23 oktober 2015

Pompoensoep




Het is herfst en al bijna halloween dus tijd voor een heerlijke pompoensoep. We wilden er eigenlijk nog kerrie-room bij doen maar we waren de slagroom vergeten dus dat plan ging helaas niet door. Alsnog een superlekker soepje in deze wintermaanden. Superleuk om in een broodje te serveren, en die van ons was toevallig ook nog in de vorm van een hartje!

Nodig (4 pers):
- Flespompoen, 1 stuk
- Groentebouillon, 1 blokje
- Winterpeen, 1 stuk
- Afbakbroodjes, 4 stuks
- Creme fraiche, 4 eetlepels
- Ui, 1 stuk
- Kerrie, 4 eetlepels
- Tijm, 1 eetlepel
- Knoflook, 2 tenen

1. Verwarm de oven voor op 200 graden, en snijd ondertussen met veel moeite je flespompoen door de helft. Doe de pompoen een half uurtje in de oven om hem zacht te maken.

2. Snijd ondertussen de winterpeen in stukjes, en de ui en knoflook fijn. En zet de waterkoker alvast even aan.

3. Haal de schil van de pompoen af en snijd daarna de pompoen in stukjes, fruit alvast de ui en de knoflook met wat olie aan in een grote pan. Voeg de kerrie en tijm toe.

4. Voeg de winterpeen en de pompoen toe en bak even mee. Voeg vervolgens ongeveer een liter kokend water toe samen met het bouillonblokje. Laat een half uur pruttelen.

5. Haal ondertussen het kapje van het broodje af en hol deze uit. Bak even af in de oven. Pureer de soep met een staafmixer en serveer in het broodje. Maak af met een lepeltje creme fraiche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten