Pagina's

zondag 11 oktober 2015

Pasta met mosselen en wittewijnsaus






Wij zijn als Zeeuwse meisjes natuurlijk dol op mosselen, maar af en toe een andere variant proberen is ook wel eens fijn. Dit keer probeerden we het met pasta en een witte wijn saus en dat was een heel groot succes. Superlekker, feestelijk en echt niet moeilijk!

Nodig (4pers):
- Mosselen, 2 kilo
- Verse pasta, 350 gram
- Prei, 2 stuks
- Rode peper, 1 stuk
- Witte wijn, 150 ml
- Slagroom, 150 ml
- Peterselie, 50 gram
- Parmezaanse kaas, 50 gram
- Ui & knoflook

1. Maak de mosselen goed schoon door ze af te spoelen met koud water en gooi de mosselen weg die dan open blijven staan nadat je erop getikt hebt. Gebroken mosselen kunnen ook weg. 

2. Snipper vervolgens de ui en knoflook, snijd de prei in ringen. Doe dit ook bij de rode peper maar haal eerst even de zaadjes weg als je niet zo van pittig eten houdt, zoals wij.

3. Fruit de ui en knoflook in een wokpan en doe vervolgens de prei erbij. Zet ook alvast een pan water op voor de pasta. Doe de mosselen samen met de witte wijn, peper, zout en slagroom in de wok. Laat zachtjes pruttelen tot alle mosselen open staan, dit duurt ongeveer 8 minuutjes. Schep de mosselen regelmatig om .

4. Kook ondertussen de verse pasta gaar, en giet deze af. Voeg een half kopje water an kookvocht toe aan de pan met mosselen. Voeg vervolgens de peterselie en rode peper toe aan de pan met mosselen. Verdeel de pasta over de borden en giet vervolgens de mosselen en de saus erbij of meng alles in een grote pasta schaal. Rasp nog wat parmezaanse kaas als finishing touch en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten