Pagina's

woensdag 14 oktober 2015

Herfststoofpotje met kippendijen, paprika, chorizo, witte wijn en aardappel

We hebben kip - het meest veelzijdige stukje vlees - weer helemaal uitgevonden. Je kunt er zoveel mee! En aangezien wij ook erg van stoofpotjes houden, wilden we het eens uitproberen met kippendijen. We zagen een soortgelijk recept op de Allerhande en besloten die wat aan te passen met een super resultaat! Bereidingstijd is ongeveer 50 minuten, maar het fijne is dat je de stoof voor een groot gedeelte op het vuur kan laten staan en wat anders kan gaan doen. Zo kan je het prima op een doordeweekse avond maken! :-)

Nodig (4 pers):
- Kippendijen, 500 gr
- Rode ui, 1 grote 
- Knoflookteen, 1 stuk
- Paprika, 2 stuks (rood en geel)
- Chorizo, 1 stuk
- Kruimelige aardappeltjes, 400 gr
- Droge witte wijn, 125 ml
- Kippenbouillonblokje, 1 stuk
- Gepelde tomaten, 1 blikje a 400 gr
- Tomatenpuree, blikje, 2 el
- Kruiden: Italiaanse kruiden, paprikakruiden, peper & zout
- Brood, stokbrood of boterhammen, 2 sneetjes pp

1. Breng de kippendijen op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Snipper de rode ui en knoflook. Snijd de chorizo in halve ringen en de paprika in repen. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook hierin de aardappelen in 15 minuten beetgaar. 

2. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe braadpan en bak hierin de kippendijen rondom bruin. Haal ze vervolgens uit de pan en bak in dezelfde pan de ui en knoflook ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en laat 2 minuten meebakken. Voeg vervolgens de chorizo toe en laat ook 2 minuten meebakken. Voeg de kippendijen weer toe samen met de witte wijn. Laat op middelhoog vuur staan tot de wijn minstens tot de helft is ingekookt. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

3. Voeg vervolgens 500 ml kokend water toe (uit de waterkoker) en verkruimel het bouillonblokje. Voeg de gepelde tomaten en de tomatenpuree ook toe en meng goed met elkaar. Voeg de Italiaanse kruiden toe en laat het geheel zeker 30 minuten pruttelen op middelhoog vuur met de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. 

4. Voeg na een half uur koken de aardappelen toe en laat nog 5 tot 10 minuten samen opstaan. Verdeel de kippenstoof over de borden en serveer met het brood en je hebt een heerlijke herfststoof! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten