Pagina's

zaterdag 14 november 2015

Beef and beer pie

Dit recept vonden wij laatst op de site van de Allerhande. We maken stoofvlees vaak genoeg met rode wijn, maar hoe lekker is het om vlees in bier te koken?! Deze beef and beer pie ziet er en heel leuk uit en is ook nog echt heel lekker. Wij lieten ons inspireren door het recept van de Allerhande, maar gaven er uiteraard weer onze eigen draai aan. Welke recept ook, maak deze pie in ieder geval een keer na! :-) 


Nodig (4 pers):
- Sucadelappen, 700 gr
- Rode ui, 2 stuks
- Knoflook, 2 tenen
- Bleekselderij, 1 struik
- Winterpeen, 1 stuk
- 2 flesjes Leffe Bruin
- Bloem, 2 el
- Bouillonblokje rundvlees, 1 stuk
- 5 vellen bladerdeeg
- Old Amsterdam Cheese 48+, 100 gr
- Ei, 1 stuk
- Rozemarijn, 2 takjes
- Laurierblad, 1 stuk

1. Snipper de ui en snijd de knoflooktenen fijn. Rasp de winterpeen en snijd in plakken. Snijd de bleekselderij in boogjes en halveer deze. Snijd het vlees in dobbelstenen, haal het ergste vet weg en bestrooi met zout en peper. 

2. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit het ui 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens het vlees toe en bak 4 minuten mee. Voeg daarna de bloem toe, bak alles 3 minuten al roerend en voeg daarna het bier, de rozemarijn en het laurierblad toe. Zet het vuur laag en laat 3 uur op laag vuur staan, met de deksel half op de pan. Roer af en toe door het vlees en voeg na 1.5 uur tijd 300 ml kokend water toe en een half bouillonblokje. 

3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en ontdooi de bladerdeegvellen. Voeg de geraspte kaas toe aan het vlees en schep alles in een ovenschaal. Maak van de vijf bladerdeegvellen een groot vel dat precies over de ovenschaal heenpast en bedek het vlees (zie foto). Druk het bladerdeeg aan op de randen. 

4. Splits het ei en klop de dooier los (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk de bovenkant met de losgeklopte dooier en laat de piep ongeveer 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar worden. 

Een leuk recept wat je van te voren kan maken en alleen op hoeft te laten staan en in de oven hoeft te doen. Het ziet er super leuk uit aan tafel en het is ook nog eens heel lekker! Ideaal voor een dinertje - met bier - dus! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten