Pagina's

woensdag 11 november 2015

Lasagne




Ik ben echt dol op lasagne, echt het ultieme comfortfood. We zijn er zelfs zó dol op dat we met onze ovenschaal naar vriendinnetjes om de hoek gaan omdat we zelf geen oven hebben. Veel te ingewikkeld, maar het helemaal waard! Deze variant is met courgette en wortel, maar je kan natuurlijk ook andere groenten gebruiken.

Nodig (4 pers):


- Tomatenpuree, 3 eetlepels
- Tomatenblokjes, 400 gram
- Gezeefde tomaten, 350 gram
- Ui, 1 stuks
- Knoflook, 1 teen
- Lasagnebladeren, 1 pak
- Gehakt, 300 gram
- Courgette
- Wortel
- Provençaalse kruiden
- Peper en zout
- Geraspte kaas, zo veel mogelijk ;)
- Bechamelsaus, (uit een pakje of zelfgemaakt)

1. Begin met het snipperen van het witte uitje en het pellen van een teentje knoflook. Zet een grote pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Fruit de ui en knoflook hierin. Verwarm ondertussen ook je oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de wortel en courgette in schijfjes.

2. Laat dit ongeveer 3 minuten op een matig vuurtje aanfruiten en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt rul en voeg vervolgens de groenten toe. Wanneer het allemaal bijna gaar kan de tomatenpuree erbij. Laat dit nog even een minuutje pruttelen. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten toe. Roer dit allemaal even flink door elkaar. Zet het vuur nu laag, en breng flink op smaak met peper, zout en provençaalse kruiden. Laat de saus circa 20 minuten pruttelen zodat de tomatenblokjes lekker zacht worden.Vergeet niet af en toe te roeren!

3. Maak ondertussen je eigen bechamelsaus of gebruik een kant-en-klare versie uit de supermarkt zoals wij deden.

4. Nu kun je de lasagne gaan maken. Begin met een laagje tomatensaus, dan een laagje bechamelsaus, en dan een laagje lasagnebladen. Herhaal dit en eindig met een laagje saus. Strooi er vervolgens een lekkere laag geraspte kaas overheen.

5. Zet de lasagne een half uur in de oven op 200 graden. Enjoy!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten